Subota, 20 Aprila

Dan šehida u Tarevcima – Hatma dove i fudbalski turnir

Drugi dan Ramazanskog bajrama u Bosni i Hercegovini se tradicionalno obilježava kao Dan šehida. Tim povodom u utorak 29.07.2014. Džemat Tarevci organizovao je posjetu šehidskim mezarijima i obilježju u Tarevcima, prigodno obraćanje, polaganje cvijeća i učenje fatihe.

 

Poslije podne namaza u Donjoj džamiji u Tarevcima priređena je prigodna svečanost i vjerski program upriličen u povodu  polaganja hatma dove nove generacije 11 učača kur’anskog pisma. Svečanosti su pored brojnih džematlija prisustvovali i članovi hora IHVAN, predsjednik MIZ Modriča Husein Serdar, glavni imam Osman ef. Mulahuseinović, imam iz Jakeša Ademir Kujraković, iz M.Luga Nermin ef. Šabić.

Nakon svečanosti u Donoj džamiji, na igralištu FK Zadrugar organizovan je turnir u povodu Dana šehida na kojem su učestvovali veterani iz Jakeša, Modriče, Gradačca i Tarevaca.

Na kraju titulu najuspješnijeg odnijela je odlična ekipa iz Jakeša, drugo mjesto zauzeli su domaćini iz Tarevaca, treće mjesto Ljiljan Gradačac i četvrto mjesto veterani Modriče.

Na kraju možemo zaključiti da je ovaj bajramski dan u Tarevcima bio ispunjen sa mnogo lijepih sadržaja i aktivnosti.

A u nastavku možete pogledati i fotografije koje će vam zasigurno reći mnogo više.

 

Hits: 20