Četvrtak, 25 Aprila

Kad se dobro organizujemo, mogu se uraditi prave stvari?

Poznato je da je FK Zadrugar u dosta teškoj materijalnoj situaciji. Početak proljetnog dijela prvenstva je bio gotovo upitan zbog prazne kase kluba.
Kako i zašto?  Odgovor je vrlo jednostava.  Opšta kriza je na djelu.  Iz budžeta što dođe nije dovoljno pa još i kasni, klub nema vlastitih prihoda, entuzijastima koji daju donacije iz vlastitog džepa ponestalo daha i eto imamo stanje koje se zove: Teška finansijska situacija.

I kao u pravoj priči. Iznenada se na kraju tunela pojavi tračak svjetlosti. Naime tarevački zet, belgijanac, gospodin Maddalien Mark, obeća klubu 500€…

ali da se članovi kluba organizuju da pokupe smeće na potezu od početka puta za Riječane do osnovne škole u Donjim riječanima.
I tako i bi!

Nedelja 06.04.2014.god. je za fudbalere Zadrugara bio slobodan dan, (bez utakmice) i taj dan se organizovali igrači, uprava i još neki entuzijasti povezli i tri freze i prilegli na posao.
Krenulo se iz dva pravca i vrijedno se radilo par sati. Pokupljeno je nevjerovatno mnogo smeća koje se deponovalo na meraji na prilazu Šićeri. A bogami uklonjena je i jedna prava divlja deponija koju je morao riješavati bager i veliki kamion od 10 tona.

I kad se već sve događalo u dolini Duse onda nije ostavljen ni prilazni put na Šićeru i meraja. Bila je i akcija sasjecanja međa i prvog proljetnog dovođenja u red cijelog prostora. Možemo reći opet smo stvari malo pomakli na bolje.
I da ne pretjeramo sa pričom. Vrijedan hvale gest tarevačkog zeta da pomogne FK Zadrugar je istovremeno riješio i drugi problem, (sklanjanje smeća). Kako se ono kaže: “S jednim metkom dva zeca”.
Pa još kad se doda činjenica da su nam porasli apetiti da se u narednom periodu priprema akcija sklanjanja smeća sa klanca i pored puta za Babešnicu, mi bi se mogli i pohvaliti da konkretnim akcijama baš lijepo obilježavamo međunarodno priznat DAN PLANETE ZEMLJE, a to je 22. april.
Uz sve rečeno i apel: Uradimo nešto konkretno za DAN PLANETE ZEMLJE. Može to biti i u vlastitom dvorištu.

Ili drugi apel, ponovimo recept, uradimo kao Maddalien Mark, budimo društveno odgovorne osobe. Mark hva – MARK DANKI!

Pogledajte i fotografije. One su tu da pokažu da se nismo šalili u poslu ali i da smo se poslije dobro zabavili na Šićeri.

Hits: 9