Petak, 19 Aprila

KUD Ševko Avdić Tarevci u Tarevcima

U subotu uveče, 01.02.2014.god. u sali Omladinskog doma Tarevci, članovi kulturno umjetničkog društva “Ševko Avdić” Tarevci su izveli izuzetno lijep program pod nazivom PJEVAMO, IGRAMO I PLEŠEMO U TAREVCIMA. Publika su bili roditelj i familija članova KUD-a i prijatelji KUD-a. I kako kažu, svi su bili zadovoljni. Publika izborom koreografija i pjesama koje su bili u prilici da vide a članovi KUD-a izuzetnom pažnjom i aplauzima kojima su nagrađeni.

Ovo je bila prilika da se kaže i poneka lijepa riječ o radu u protekloj godini i planovima za naredni period. Pomenuti su problemi kao i dostignuća a bogami govorilo se i o planovima. Pored čestitki za dobar program bile su čestitke i interesovanja u vezi sa predstojećim nastupima u Vučkovcima, Tuzli i Srebreniku. Sve u svemu, bila je to jedna cjelovita priča ukrašena mladošću i ljepotom tarevačkih djevojaka i mladića bez kojih KUD “Ševko Avdić” ne bi dilo ono što u stvari jeste.
Fotografije koje slijede mogu dočarati samo dio atmosfere u programu, a fešta koja je dalje trajala neka se opriča i prenese lijepom riječju.

Hits: 7