Četvrtak, 28 Marta

KUD Ševko Avdić Tarevci u Modriči

U organizaciji Turističke organizacije Modriča, 28. novembra 2013. godine u Srpskom kulturnom centru otvoren je dvodnevni sajam rukokotvorina „Tradicija i ja“. Otvaranju Sajma koji se organizuje već šestu godinu  prisustvovali su izlagači i brojni gosti iz Modriče i okoline.

Sajam je zvanično otvorio i prisutnima poželio dobrodošlicu načelnik opštine Mladen Krekić. Mališani Dječijeg obdaništa „Naša radost“ i članice Amaterske scene mladih svojim nastupom su uveličali ovaj događaj.
Cilj manifestacije je stvaranje etnološkog turističkog proizvoda i povezivanje izrađivača rukotvorina sa potencijalnim tržištem. Izložba je prodajnog karaktera, na kojoj se mogu vidjeti ručno izrađeni proizvodi od vune, stakla, konca, pruća, drveta i drugog kao i zimnice. Učešće na sajmu uzelo je preko  trideset izlagača iz  Modriče, Brčkog, Šamca, Laktaša i Bijeljine.

Na sajmu su svoje proizvode također izložili i članice Sekcije prizvođaća Udruženja 4T Tarevci-Modriča.

Drugi dan sajma u večernjem terminu organizovana je i smotra modričkih folklora u sklopu koje je nastupilo i naše društvo sa koreografijom Romske igre.

Hits: 14