Utorak, 16 Aprila

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST povodom vandalskog napada na objekte Islamske zajednice u Modriči

Na vanrednoj sjednici IO MIZ Modriča, održanoj 23.10.2011.god. Izvršni odbor Medžlisa islamske zajednice Modriča, izdaje sljedeće SAOPŠTENJE ZA JAVNOST povodom vandalskog napada na objekte Islamske zajednice u Modriči.
Članovi IO MIZ Modriča, jedinstveni su u svom stavu da najoštrije osuđuju vandalski čin ispisivanja grafita ba Čaršijskoj-Šić džamiji u Modriči koji duboko vrijeđaju osjećanja muslimana, povratnika u RS, i unose nemir i nesigurnost.

 

Iz ispisanih poruka “SRBIJA”, “SRB”, “RS”, krst sa četiri “S”, mi muslimani, bošnjaci koji živimo u Modriči iščitavamo poruke netrepeljivosti kojima se nama poručuje da ni mi muslimani, kao ni objekti Islamske zajednice na ovom području nismo poželjni, ali mi druge domovine osim Bosne i Hercegovine nemamo, i samo želimo da u miru i sigurnosti živimo u njoj uz sva prava koja imaju i ostali njeni građani.

Naša nas vjera uči na suživot u miru, toleranciju i međusobnom uvažavanju i na tim principima želimo da gradimo naše odnose u ovoj lokalnoj zajednici u kojoj oduvijek živimo.

Apelujemo na nadležne organe da ovaj, kao i ostale do sada počinjene vandalske čine, u što kraćem vremenu rasvijetle a njihove počinioce privedu pravdi, te da rade na stvaranju boljih i sigurnijih uvjeta života, za sve, pa tako i za nas muslimane.

Hits: 6