Menu
RSS
Počinju radovi na sanaciji dionice Gaj-Centar

Počinju radovi na sanaciji dionice …

Poštovani Tarevljani i pr...

LED Displej na fudbalskom igralištu u Tarevcima

LED Displej na fudbalskom igralištu…

Sredinom 2020. godine odr...

Poziv za Zbor građana MZ Tarevci u petak 9.10.2020

Poziv za Zbor građana MZ Tarevci u …

Dana 09.10.2020 (petak) s...

PRIKUPLJANJA SREDSTAVA ZA SANACIJU PUTA NA DIONICI GAJ - CENTAR

PRIKUPLJANJA SREDSTAVA ZA SANACIJU …

POZIV NA UČEŠĆE U AKCIJI ...

TERMIN PLAN «LJETO U TAREVCIMA 2020» (sedamnaesto po redu)

TERMIN PLAN «LJETO U TAREVCIMA 2020…

TERMIN PLAN «LJETO U TARE...

Uspješna akcija na Šićeri

Uspješna akcija na Šićeri

Svako pominjanje Šićere, ...

Foto+Izvještaj: Do sada najuspješnija Ćetenijada u Tarevcima

Foto+Izvještaj: Do sada najuspješni…

U subotu 22.02.2020. god....

Djeca se uvijek obraduju paketićima

Djeca se uvijek obraduju paketićima

U nedjelju, 29.12.2019. u...

DOČEK NOVE 2020. GODINE U TAREVCIMA

DOČEK NOVE 2020. GODINE U TAREVCIMA

I ove godine je ispraćaj ...

Novogodišnji prijem u Tarevcima - 2019

Novogodišnji prijem u Tarevcima - 2…

ZA IZUZETNE REZULTATE U R...

Nazad Naprijed

Ekipa„4T“ osvojila treće mjesto na Ćetenijadi u Stjepan Polju

Ekipa„4T“ osvojila treće mjesto na Ćetenijadi u Stjepan Polju

Sa kalendarskom zimom krenule i ovogodišnje ćetenijade. Tako je u subotu 21.12.2019.god. u Stjepan Polju – najvećoj mjesnoj zajednici na područkju Opštine Gračanica, održana druga po redu ćetenijada. U ovom prelijepom događaju učestvovale su ekipe iz Mostara, Brčkog, Modriče, Živinica, Lukavca, Doboja i područja Gračanice, tako se od 18 prijavljenih ekipa na stolu ocjenivačkog žirija našlo 16 vrlo uspješnih ćetenija.

Pripreme su urađene pravovremeno, sve je krenulo i teklo po planu, atmosfera veselja i prijateljstva je potrajala do pred sam kraj kada je pljusnula kiša i praktično omela proglašenje pobjednika. Kreativni domaćini su brzom reakciojom sve preselili u veliki hol Osnovne škole tako da se trag pogoršanja vremenskih prilika mogao vidjeti samo na ovlaženim vindjaknama i keceljama učesnika. Dakle, i pored kiše, sve je okončano i uspješno privedeno kraju kako je i planirano. Ovom prilikom treba istaći da su se domaćini potrudili i pokazali puno gostoprimstvo a članovi Udruženje Bosnia Art iz Stjepan Polja pokazali da znaju biti dobri organizatori.

Sa područja opštine Modriča u ovom takmičenju učestvovale su ekipe KUD-a Aktiv IV i ekipa Uduženja „4T“ Modriča – Tarevci.
Malobrojna ali odabrana ekipa iz Tarevaca ponijela je više pozitivnih utisaka sa ove ćetenijade. Svakako na prvom jestu je priznanje domaćinima za dobru organizaciju, zatim zadovoljstvo za osvojeno treće mjesto u takmičarskom dijelu ali i oduševljenje da su se samoinicijativno već prijavile nove ekipe za ćetenijadu u Tarevcima. Tako su se ovom prilikom prijavile ekipe iz Živinica, Mostara i Brčkog. Izrazili su želju da budu učesnici na osamnaestoj ćetenijadi u Tarevcima. Kako kažu punoljetstvo je krupan događaj u životu čovjeka ali i 18 godina organizacije nekog događaja je punoljetstvo. Isto tako veliko je zadovoljstvo i činjenica da je Gradonačelnik Gračanice izrazio želju da bude prisutan na osamnaestoj tarevačkoj ćetenijadi.
Pa eto kad već ide priča o ćeteniji i ćetenijadama možemo najaviti da će Tarevačka Ćetenijada, 18. po redu biti organizovana 22.februara 2020.godine u Tarevcima, upravo kao događaj punoljetstva Tarevačke ćetenijade. Vjerujemo da će to biti spektakularan događaj regionalnog karaktera.
Organizatori su već krenuli sa pripremama.
Poštovaocima portala tarevci.info spremili smo foto izvještaj sa ćetenijade u Stjepan Polju.

na vrh

Komentarišite članak!