Petak, 19 Aprila

Uspješna okončana humanitarna akcija za liječenje Nihade Ahmetović

Džemat Tarevci je protekle sedmice organizovao humanitarnu akciju “ZA NIHADU” koja je u roku samo par dana uspješno okončana.
Svoj doprinos u realizaciji ove akcije dalo je 112 pojedinaca i porodica.

Iz Džemata Tarevci je saopšteno da su Tarevljani po ko zna koji put još jednom pokazali krajnju ljudsku i moralnu odgovornost i suosjećanje na stanje onih koji su u potrebi tako što su prikupili iznos od 10.130,20 KM (desethiljada stotinutrideset konvertibilnih maraka i 20 feninga).
U dogovoru sa Nihadom organizatori humanitarne akcije su joj sredstva uručili 27.05.2021. u nadi da će joj bar malo olakšati njenu borbu sa tumorom koji se smjestio između velikog i malog mozga i koji je na takvom mjestu da se ne može odstraniti klasičnom operacijom te će se to pokušati uraditi laserskom operacijom u Turskoj, na klinici ACIBADEM na kojoj imaju višegodišnje iskustvo u liječenju ovakvih i sličnih  bolesti i oboljenja.
Ono što želimo da vam prenesemo ovim putem jesu riječi zahvalnosti i dove koje je za sve vas i vaše zdravlje uputila Nihada Ahmetović.
Hvala svima koji su se uključili u akciju prikupljanja sredstava za Nihadinu operaciju i liječenje, upravama i igračima FK “Sloga” iz Jakeša i FK “Zadrugar” iz Tarevaca koji su odigrali prijateljsku utakmicu humanitarnog karaktera, hvala svim navijačima koji su tom prilikom dali svoje priloge (2.515,00 KM), hvala gdinu Dragutin Ignjatoviću i svim ostalim koji pomažu Nihadi.

Hits: 113