Petak, 19 Aprila

Predstavljamo vam: Mali Raj u Šumi na Klancu u Tarevcima

Proljeće je nastupilo 21.marta i kako se počela buditi priroda, bude se i ljudi. S njima zajedno bude se neke nove ideje i od njih nastaju genijalne stvari. U našim Tarevcima budnih ima u svako vrijeme, rade, trude se, druže se i sve to uz osmijeh prkoseći vremenu koje nas je snašlo.
Ponosni smo što se u Tarevcima otvorilo novo mjesto za druženje. Tom prilikom, u nedjelju 11.04.2021, intervjuisali smo našeg mještanina, Eldara Mešića, jednog od osnivača, da nam predstavi svoju ideju.

1. Eldare, predstavi nam sebe kao vlasnika, a potom i svoju poslovnu ideju.

Moje ime je Eldar Mešić i rođeni sam Tarevljanin. Iz ljubavi prema Tarevcima, i pod utiskom želje da doprinesem razvoju našeg mjesta pokrenuo sam biznis sa prijateljem Ismetom Straševićem. Skupa smo došli na tu ideju, a dali smo joj ime “Mali Šumski Raj”, jer se nalazi u šumi i pravi je mali Raj. Svako ko dođe, a zaista ima mjesta za svakoga, u to se može i uvjeriti. Mali za sada jeste, ali je sve za ovo mjesto rađeno sa velikom količinom ljubavi.

Izletište „Mali Raj u Šumi“ nalazi se na lokalitetu Klanac u Tarevcima i otvoreno je za posjetioce svaki dan u periodu između 8:00 h i 22:00h.

 

 

2. Kako ste došli do ideje za otvaranjem odmarališta?

Do ideje nije bilo teško doći. Sa dobrim ljudima uvijek je lahko raditi i stvarati. Međutim, ono što je najviše uticalo da se zaista pokrenemo je privrženost rodnom mjestu i velika ljubav prema prirodi. Mi želimo stvarati u Tarevcima. Kako maločas rekoh, želimo doprinjeti i ukupnom razvoju našeg mjesta i upotpuniti sadržaj.

3. Šta posebno želite istaknuti u ponudi?

Ono što je evidentna prednost je upravo ova lokacija. Ovaj mir i tišinu u današnjem užurbanom svijetu niko ne može platiti. Vrijeme koje provodite okruženi prirodom i nadomak jezera dok jedete svježu ribu iz našeg ribnjaka, koju izdvajamo kao specijalitet, nećete naći nadaleko od Tarevaca.

4. Koji su Vaši ciljevi za ubuduće?

U narednom periodu planiramo obezbjediti našim posjetiocima adekvatan smještaj za prenoćište. Shodno tome, nabavit ćemo bungalove, opremiti spavaonice u vikendici kako bi odmaralište pružalo vrhunsku uslugu posjetiocima. Tokom ljeta, ukoliko situacija sa pandemijom dozvoli, imati ćemo svirke vikendom. A dugoročni cilj je nabavka malih čamaca i pedalina, kojim želimo upotpuniti kreativni sadržaj našeg odmarališta.

5. Imate li poručiti nešto za kraj?

Iskoristit ću ovu priliku da svima poželim dobrodošlicu. Ovdje će se zaista svi osjećati ugodno, hrane i pića ne manjka, a dobre zabave još i pogotovo. Mjesta ima za sve!

Eldaru i Ismetu želimo svu sreću u radu.

U sklopu ovog ćlanka možete pogledati fotografije koje smo pripremili za Vas kao i video prilog reportera Radio Modriče koji su također posjetili ovo prelijepo mjesto.

Hits: 1180