Četvrtak, 25 Aprila

Riječi urednika: Nova verzija tarevci.info

Dragi prijatelji web stranice tarevci.info,
evo posljednjeg dana 2020. godine stiže nam još jedna vijest. Danas sam aktivirao novu verziju naše web stranice koja je urađena na savremenoj tehnologiji.

Izrada nove verzije web stranice tehnički je bio veoma zahtjevan projekat. Naime, pored toga što je se radio novi dizajn, bilo je potrebno sav dosadašnji sadržaj koji se nalazio na staroj Joomla platformi prenijeti na novu WordPress platformu. To je zahtijevalo mnogo rada, znanja i vremena.

Sve to se na kraju isplatilo i evo sada imamo jednu stranicu na kojoj su evidentirane skoro sve aktivnosti i događaji koji su se dogodili u Tarevcima u posljednjih 15 godina. Skoro sve aktivnosti manifestacija “Ljeto u Tarevcima”, “Ćetenijada”, “Djed mraz”, “Novogodišnji prijem”, omladinski i infrastrukturni projekti su zabilježeni na ovoj stranici. Trenutno se na stranici nalazi više od 700 članaka sa preko 18000 (!!!) fotografija.

Web stranica posjeduje također i svoje kanale na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube.

Tokom ovih 15 godina većinu članaka sam pisao ja sam. Također, veoma mnogo članaka, pogotovo u posljednje 4 godine pisao je i Mustafa Mustajbegović. Kompletan rad na ovoj stranici baziran je u potpunosti na volonterskom radu. Moj cilj je da u narednom periodu pored nas dvojice angažujemo i novu mlađu postavu koja živi i radi (školuje se) u Tarevcima kako bi sa ovim radom nastavili i unaprijedili ga.

Inače, web stranica tarevci.info u posjedu je Udruženja “4T” Tarevci-Modriča. Nastala je kao rezultat aktivnosti mladih iz Tarevaca. Stranica se prvi put pojavila početkom 2004. godine.

Koristim ovu priliku da svima vama čestitam nadolazeću 2021. godinu sa željom da budete živi, zdravi, sretni  i veseli!!!

Asmir Bungur
Urednik tarevci.info

Hits: 92