Petak, 26 Aprila

Ekipa„4T“ osvojila treće mjesto na Ćetenijadi u Stjepan Polju

Sa kalendarskom zimom krenule i ovogodišnje ćetenijade. Tako je u subotu 21.12.2019.god. u Stjepan Polju – najvećoj mjesnoj zajednici na područkju Opštine Gračanica, održana druga po redu ćetenijada. U ovom prelijepom događaju učestvovale su ekipe iz Mostara, Brčkog, Modriče, Živinica, Lukavca, Doboja i područja Gračanice, tako se od 18 prijavljenih ekipa na stolu ocjenivačkog žirija našlo 16 vrlo uspješnih ćetenija.

Pripreme su urađene pravovremeno, sve je krenulo i teklo po planu, atmosfera veselja i prijateljstva je potrajala do pred sam kraj kada je pljusnula kiša i praktično omela proglašenje pobjednika. Kreativni domaćini su brzom reakciojom sve preselili u veliki hol Osnovne škole tako da se trag pogoršanja vremenskih prilika mogao vidjeti samo na ovlaženim vindjaknama i keceljama učesnika. Dakle, i pored kiše, sve je okončano i uspješno privedeno kraju kako je i planirano. Ovom prilikom treba istaći da su se domaćini potrudili i pokazali puno gostoprimstvo a članovi Udruženje Bosnia Art iz Stjepan Polja pokazali da znaju biti dobri organizatori.

Sa područja opštine Modriča u ovom takmičenju učestvovale su ekipe KUD-a Aktiv IV i ekipa Uduženja „4T“ Modriča – Tarevci.
Malobrojna ali odabrana ekipa iz Tarevaca ponijela je više pozitivnih utisaka sa ove ćetenijade. Svakako na prvom jestu je priznanje domaćinima za dobru organizaciju, zatim zadovoljstvo za osvojeno treće mjesto u takmičarskom dijelu ali i oduševljenje da su se samoinicijativno već prijavile nove ekipe za ćetenijadu u Tarevcima. Tako su se ovom prilikom prijavile ekipe iz Živinica, Mostara i Brčkog. Izrazili su želju da budu učesnici na osamnaestoj ćetenijadi u Tarevcima. Kako kažu punoljetstvo je krupan događaj u životu čovjeka ali i 18 godina organizacije nekog događaja je punoljetstvo. Isto tako veliko je zadovoljstvo i činjenica da je Gradonačelnik Gračanice izrazio želju da bude prisutan na osamnaestoj tarevačkoj ćetenijadi.
Pa eto kad već ide priča o ćeteniji i ćetenijadama možemo najaviti da će Tarevačka Ćetenijada, 18. po redu biti organizovana 22.februara 2020.godine u Tarevcima, upravo kao događaj punoljetstva Tarevačke ćetenijade. Vjerujemo da će to biti spektakularan događaj regionalnog karaktera.
Organizatori su već krenuli sa pripremama.
Poštovaocima portala tarevci.info spremili smo foto izvještaj sa ćetenijade u Stjepan Polju.

 

Hits: 29