Petak, 29 Marta

Dječijom igrom i takmičenjem na svečan način stavljen na upotrebu dodatno uređeni Poligon malih sportova u Tarevcima

Cio septembar, svakog vikenda su izvođene volonterske akcije na poligonu malih sportova ispred Područne škole u Tarevcima.
Trebalo je mnogo toga da se uradi kako bi se dodatno poboljšali uslovi za sport i druge fizičke aktivnosti.
U ovoj fazi trebalo je da se uradi betonska potpora sa jedne strane terena, zatim red trebina za gledaoce, rekonstruišu ograde poligona i ugrade kablovi i anker ploče za stubove od rasvjete. Na žalost ovim aktivnostima nije završena i rasvjeta ali bit će.

Finalni čin ovog predivnog projekta je uključivanje mališana iz Područne osnovene škole u Tarevcima i njihovih vršnjaka iz Centralne osnovne osnovne škole Sveti Sava iz Modriče.
Tako su se u utorak 08.10.2019.god. u prijepodnevnim satima, na novourađenom sportskom-teniskom terenu u Tarevcima okupili mali osnovci, njih oko stotinjak da bi se družili, takmičili i međusobno uručili poklone i time označili završetak radova na ovom poligonu što će osnovcima iz Tarevaca biti veoma značajno unapređenje za realizaciju nastave fizičkog vaspitanja ali i za igru u vannastavnom vremenu.
Ovim je uz dječiju živost i doprinos njihovih učiteljica i aktivista iz Udruženja 4T Modriča na vrlo lijep način obilježena Dječija nedelja.
Posebno zanimljiv detalj ovog druženja su prezentacije i panoi koje su mališani uradili na teme Povjerenja, Razumjevanja, Odgovornosti i Budućnosti.
Druženje u Tarevcima je završeno uručivanjem diploma svim mališanima, učesnicima u ovom događaju, jer poruka je da su svi pobjednici u druženju i međusobnoj saradnji.

Događaj je realizovan u okviru projekta Lokalnih inicijativa pod nazivom Tenis sa osnovcima a podržan je u okviru projekta PRP-Budućnost kojeg podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) a provodi ga CRS u saradnji sa Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).

Hits: 30