Utorak, 23 Aprila

Foto: Ćetenijada u Modriči

U subotu 26. januara je održana osma po redu ćetenijada u Modriči. I ove godine je bilo živo i veoma posjećeno na Mejdanu, kod Hurtića. Ekipa entuzijasta i ovaj puta se prihvatila organizacije i sada već možemo reći pokupila čestitke za dobru organizaciju.

 

Na ovogodišnjoj ćetenijadi učestvovalo je ukupno 12 ekipa. Uz lokalne učesnike iz Modričkog luga, Jakeša, Tarevaca i Modriče u goste su došle i ekipe iz Orašja, Maoče, Sokola kod Gračanice i Gradačca. Takmičenje je prošlo kako se i očekivalo sve u očekivanom redu ali se baš takmičilo.

Događaj je upotpunjen kako ugostiteljskim dijelom tako i prodajom slatkiša i palačinaka.
A logorska vatra i na kraju vatromet su nezaobilazni detalji ovog ugođaja. Muzike i folklora nije nedostajalo jer su svoje koreografije odigrala kulturnoumjetnička društva, Aktiv IV iz Modriče, KUD Gradina iz Sokola i KUD Kotorsko.

Entuzijasti su se potrudili da ovaj tradicionalni događaj proprati i prisutnima se obrati i Potpredsjednik RS Ramiz Salkić.

Ipak vrhunac ovog događaja je bilo na kraju pri proglašenju najuspješnije od napravljenih ćetenija.
Organizator je obezbijedio nagrade čak za sedam ekipa a stručni žiri je ovako rangirao njihovo majstorstvo u pravljenju ćetenije:
1. Mjesto ekipa LUŽARKA iz Modrićkog luga,
2. Mjesto ekipa Žene Orašja iz Orašja,
3. Mjesto ekipa Aktiv IV iz Modriče,
4. Mjesto ekipa Čaršija iz Modriče,
5. Mjesto ekipa 4T Tarevci,
6. Mjesto ekipa UŽ Soko iz Sokola, Gračanica i
7. Mjesto ekipa Sekcija mladih Tarevci.

Još jedan puta čestitke organizatorima za sva unapređenja koja su postigli u organizaciji ali i za upornost i očuvanje kontinuiteta ovog prelijepog zimskog događaja.

Nekoliko fotografija će samo potkrijepiti uvu kratku priču o Modričkoj osmoj po redu Ćetenijadi.

Hits: 22