Subota, 20 Aprila

KUD Ševko Avdić Tarevci, OPZ Tarevci i Udruženje “4T” NA SAJMU U STJEPAN POLJU

“Ko mi dođe i kući me zove.” Narodna je izreka koja je u Bosni i Hercegovini uvjek na djelu. Svaki puta se te izreke prisjete prijatelji i poznanici koji prijateljstvo potvrđuju međusobnim uvažavanjem i razmjenom posjeta.
U ovoj priči glavni akteri su Udruženje Žena iz Stjepan Polja-Gračanica i Udruženje “4T” Tarevci-Modriča. Počelo je to susretima na ćetenijadama i dalje se priča razvila u prijateljstvo. Više puta članovi ovih udruženja su se našli na zajedničkom zadatku i svaki puta produbljavali prijateljstvo.
 
Upravo na račun tog prijateljstva Udruženje Žena Stjepan polje pozvalo je prijatelje iz Tarevaca na zanimljiv sajam koji je održan 29.09.2018. godine u Stjepan Polju. 
Pokretač ovog sajma  je OPZ Gračanka. Krenulo je kao izložba i takmčenje rasnih stočnih grla da bi evo u devetoj godini to bio pravi sajam svega onog što se čini i od čega se živi u ruralnim sredinama u Bosni. Dakle pokretač je OPZ Gračanka, a suorganizatori su MZ Stjepan Polje sa svim organizovanim subjektima dok su pokrovitelji Sajma Opštine Gračanica i Doboj Istok.
 
Na sajmu su izlagači zadruge, poljoprivredna gazdinstva i udruženja koji djeluju u ovom dijelu sjeveroistočne Bosne. Moglo se tu vidjeti mnogo toga od rasnih životinja do niza proizvoda koji nastaju u domaćinstvima i udruženjima. Posebno čestitke pripadaju vrijednim rukama članica Udruženja Žena Stjepan Polje koje su se potrudile da svi učesnici budu ugošćeni i nahranjeni dok su posebne aplauze publike pokupila kukturno umjetnička društva iz Sokola, Škahovice, Doboj Istoka, Stjepan polja i Tarevaca.
Kao i uvjek ovu priču upotpunit će izbor fotografija sa ovog događaja  koji smo priredili za prijatelje portala tarevci.info.

Hits: 52