Petak, 19 Aprila

Nova generacija nove nade

Na redovnoj probi folklora KUD-a “Ševko Avdić” Tarevci na kojoj se dogovaralo sa kojim koreografijama da se nastupi na otvaranju Gastro susreta u Vukosavlju, pomenuto je kako vrijeme ističe za dovršenje projekta uređenja tarasa na Omladinskom domu Tarevci.
Problem je nastao zbog činjenice da je grupa mladih koji su nosioci navedenog projekta jednostavno nestala iz Tarevaca. Jedni nisu u prilici da se angažuju oko toga jer su se zaposlili, drugi otputovali u inostranstvo na duži rok, treći upisali fakultet i imaju obaveze oko smještaja i početka nastave.

Sve razložno i prihvatljivo a projekat nije doveden do kraja!?
Ova okolnost nameće mnoštvo problema a odgovor je samo jedan:

Projekat treba završiti kako bi Omladinski dom Tarevci izgledao još ljepše, te kako bi u tom smislu bio još funkcionalniji i na kraju to je ugovorom preuzeta obaveza prema donatoru.

Trenutno stanje je da su materijali kupljeni. Daske isječene i obrađene u letve i profile, u radionici Stolarije Mulić. Ostalo je da se sve to ofarba prije početka krojenja i sklapanja odgovarajućih talpi.

Upravo na toj probi, koju pomenusmo na početku, javiše se dobrovoljci. Omladina koja je tek u stasanju. Dogovoriše da u nedelju oko 5 poslijepodne dođu i da to ofarbaju.
Očekivanja su bila da se pojavi sedam ili osam članova folklora, i to oni koji su malo zreliji. Očekivalo se i da vrijeme posluži.

Dogodilo se bitno drugačije. Već poslije četiri poslijepodne, došla je brojna ekipa. Svi spremni da se radi ali još dok su bile pripreme počela je padati kiša i sve vratila na početak. Sačekalo se pola sata i kiša je prestala.
Ekipa se podjelila u male ekipice i krenulo se sa radom. Neki su već znali šta to treba da rade a neki su se tek prvi puta sreli sa ovakvom vrstom posla.
Ipak najveći problem su bile četke za farbanje. Računalo se da će ekipa biti do 10 učesnika a pojavilo se 16 pari mladih ruku i plus instruktor.
Na kraju je obezbjeđeno svih 17 četki i sve ruke su radile.
Na opšte zadovoljstvo svih učesnika sa smirajem dana planirani posao je bio okončan. Sve letve i profili su bili ofarbani i za kraj je ostalo samo da se sve zaštiti jer je ponovo počela padati kiša.

Autor ovog teksta zaključuje. Uz mnoštvo problema kojim je opterećeno ovo vrijeme, evo moguće je da neki biseri zablistaju punim sjajem. I ovaj puta se potvrdila ona narodna koja kaže da se sve može kad se ruke slože.

Mladi akcijaši zaslužuju sve pohvale i podršku da ovaj projekat izvedu do kraja.

 

Hits: 19