Subota, 20 Aprila

KUD “Ševko Avdić” na Gastro susretima u Vukosavlju

U Vukosavlju je 02.09.2018 održana turističko-gastronomska manifestacija “Gastro susreti” na kojoj je učestvovalo više od 20 izlagača.
U sklopu ove manifestacije svoj nastup zabilježilo je i naše KUD “Ševko Avdić” Tarevci.

Načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić izrazio je zadovoljstvo brojem izlagača i posjetilaca, kojih je više u odnosu na prošlogodišnju manifestaciju.
On je napomenuo da je vrijednost Gastro susreta i u tome što su na manifestaciji prisutni predstavnici svih naroda – Srba, Bošnjaka i Hrvata, čime se šalje poruka da je Vukosavlje lokalna zajednica za suživot svih građana, bez obzira na nacionalnu i drugu pripadnost.

Na ovoj manifestaciji izložena su tradicionalna jela i pića sa područja Posavine, te ručni radovi udruženja građana iz Vukosavlja, Modriče, Šamca, Pelagićeva i Donjeg Žabara.

U kulturnom dijelu manifestacije, koja se održala na novouređenom platou ispred Društvenog doma u Jakešu, pored KUD-a “Ševko Avdić” nastupila su i kulturno-umjetnička društva “Posavina” iz Crkvine kod Šamca, “Aktiv 4” iz Modriče, “Zoran Tomušilović” iz Dugog Polja – Botajica i Višeglasni hor “Heruvimi” iz Šamca.

Hits: 50