Petak, 29 Marta

Foto: Tarevačka ćetenija na Balkanskom bazaru u Minhenu

Kako smo već najavili, predstavnici Udruženja 4T Modriča, su pozvani da budu učesnici na Balkanskom bazaru koji se evo 12 godina održava u Minhenu. Mnogi su se pitali otkud da 4T Tarevci – Modriča dobije poziv, čime li su skrenuli pažnju na sebe?
Svi odgovori su dobijeni na licu mjesta. Predsjednica organizacije „Hilfe von Mensch zu Mensch“, Sadija Klepo, koja je organizator ovog događaja, rekla je da se trud uvijek isplati. Kako kaže: „Ja vas dugo pratim u vašoj organizaciji Ćetenijada. Vi ste jednostavno zaslužili da budete dio naše priče.“

Dani Balkana je manifestacija koja ove godine traje pun mjesec dana, a Balkanski bazar je jednodnevna smotra folklora, običaja i kulinarstva iz zemalja Balkana. U ovom danu, na Balkanskom bazaru, u stvaralaštvu su se nadmetali entuzijasti koji njeguju tradiciju od Bugarske i Rumunije preko zemalja ex-Jugoslavije do Slovenije.
Udruženje „4T“ je organizovalo svoj štand na kojem su izloženi proizvodi Sekcije proizvođača poljoprivrednih i tradicionalnih proizvoda i Opšte poljoprivredne zadruge Tarevci. A organizatori rekoše: „Svaka vam čast, vaš štand je najbolji. Pravo ste se potrudili.“
Bilo je zanimljivo i veoma posjećeno, a eto nešto se i prodalo.
Ipak posebna atrakcija za sve prisutne bila je ćetenija koja se pravila uz budno oko više stotina prisutnih. Na kraju veoma uspješno napravljena ćetenija i pedantno upakovana bi u trenu razdijeljena. I još se tražilo, a bi koliko bi. Organizatori ovog izvrsnog događaja su čak predlagali da se ne dijeli nego prodaje prisutnima. Ipak bilo je kako se naviklo sa ćetenijom. Majstorski uradi i podijeli prisutnim.
Sve skupa, organizatori su zaslužili sve pohvale za organizaciju, a argument za dobru organizaciju je cjelodnevna posjećenost i krcata dvorana. A što se tiče članova ekipe 4T Tarevci-Modriča, ne kriju zadovoljstvo o ostvarenim susretima i novim poznanstvima. Isto tako, zadovoljni su činjenicom da su njihov štand posjetili mnogi poznanici i prijatelji iz Modriče i okoline.
Dakle prijateljima i poznanicima riječi zahvalnosti za posjetu na štandu i bodrenje pri pravljenju ćetenije, a organizatorima sve pohvale za organizaciju.

 

Hits: 46