Subota, 20 Aprila

Na pomolu novi uspješan projekat mladih iz Tarevaca

Na osnovu Javnog poziva kojeg je objavila Fondacija Mozaik za apliciranje sa novim projektnim idejama koje mogu mladi realizovati u svojoj lokalnoj sredini, na prvi poziv, a prema kriterijima prijavilo se desetoro mladih iz Tarevaca.
Sljedeći korak u procesu apliciranja bio je učešće u treningu pod nazivom: “INOVACIJSKI TURNIR 2015.”
Organizatori navedenog turnira u Modriči bili su članovi omladinske banke Modriča i operativni tim Fondacije Mozaik. Na turniru je učestvovalo sedam ekipa sa područja Opštine Modriča.
Ekipu omladine iz Tarevaca predstavljali su:

– Jasmina Mustajbegović,
– Alen Zilić,
– Amila Berbić i
– Azemina Zilić.

Navedeni turnir je svojim sadržajem i tokom aktivnosti u stvari imao za cilj da sve ekipe iznesu svoje ideje za ovogodišnje projekte koje žele realizovati u svojoj sredini.
Ekipa iz Tarevaca je kandidovala projekat pod nazivom “PAGODE ZA PODUZETNE MLADE IZLAGAČE”.  Vrlo dopadljiva ideja uz to i dobro obrazložena na Turniru, vjerovatno će dobiti podršku za realizaciju. Sada je preostalo da se aplikacija dovede do kraja kako bi se u toku mjeseca jula ušlo u realizaciju.
U konačnici ovaj projekat znači da će biti urađene još dvije prelijepe pagode veličine 5 x 5 metarea.
Za one koji ne znaju u prošloj godini mladi iz Tarevaca su dobili povjerenje Omladinske banke Modriča i Fondacije Mozaik i uspješno napravili dvije pagode, ove godine očekuju da će to biti i lakše, utoliko prije što se ovaj puta hodi već utrtom stazom.

Sa prijateljima portala tarevci.info, pregledanjem fotografija, želimo podijeliti djelić atmosfere sa uspješno realizovanog Inovacijskog turnira u Modriči.

Hits: 8