Srijeda, 24 Aprila

Mustafa Mustajbegović izabran za odbornika u SO Modriča

Lista Socijaldemokratske partije BIH Modriča za SO Modriča osvojila je ukupno 496 glasova na ovogodišnjim Lokalnim izborima. Najviše glasova unutar liste, ukupno 218 osvojio je magistar politologije, gospodin Mustafa Mustajbegović, prije svega veliki čovjek, borac za povratak i bolji život povratnika, čovjek kojim se Tarevljani i Modričani mogu ponositi.

Mustafa Mustajbegović jedini je bošnjački predstavnik u SO Modriča.

Nakon objavljenih rezultata sa žaljenjem možemo konstatovati da povratnici, prije svega Bošnjaci nisu razvili svijest o važnosti glasanja na izborima. Na ovim izborima glasalo je nešto više od 1000 povratnika. 437 glasova osvojio je SDP, oko 440 glasova osvojile su SDA,SZBIH,NSRZB i SBB zajedno, Preostali broj glasova je poništen jer listići nisu ispravno popunjeni. Na izborima je moglo  glasati oko 2500 povratnika.

Što se tiče dijaspore, situacija je još gora, ukupno je 105 važećih glasova, od moguće 1000.

Dragi dijasporci, možda je grubo, al izgleda vama nije stalo ni do Tarevaca, ni Modriče, ni Bosne i Hercegovine. To bar pokazuju rezultati dosadašnih izbora. Naravno, pojedincima svaka čast.

 

Hrvati imaju tu razvijenu svijest, 387 glasalo je putem pošte i obezbijedilo jednog odbornika, mada je i to malo. U prilogu možete pogledati printscreen-ove rezultata koje je objavila CIK.

Hits: 27